Килимите през 2022-ра

Използването на килимите в интериорния дизайн престана да носи функционалнахарактеристика и представлява по-скоро декоративен начин за обогатяване насредата. Тенденциите всяка година се променят и е важно да подбираме килимитеразумно, за да не развалим общата картина.
В тази статия ще разкажем за най-новите тенденции при килимите - най-популярните цветове, текстури и дизайни. Ще ви помогнем да внесете комфорт и стил във вашия дом чрез практически съвети.

ТОП 4 тенденции в килимите за 2022 г.

1. Неутрална гама и изчистени линии
Изчистеният дизайн и килимите с неутрални цветове винаги са били чудесен вариант, на който да заложим. Сега обаче те са по-популярни от всякога, тъй като тенденциите от 2022 г. предполагат практическо използване на пространството, включващо по-малко детайли и неутрални цветове за перфектен фон (бежово, бяло, кремаво, бледо зелено и синьо).
тенденции в килимите
2. Екологично въздействие
Много области интегрират екологичната идея и интериорният дизайн не е изключение. В този смисъл, изборът на подходящ материал за килим е от особено значение. Такъв килим ще отрази идеята, че трябва да запазим красотата на природата, като последната е част от тенденциите за 2022 г. Важно е да изберем рециклируеми материали или да помислим за вече рециклиран килим. За да отразим по-добре идеята зад тази тенденция, трябва да имаме предвид и дизайна на килима, който трябва да включва вдъхновени от природата цветове и шарки.

3. Комбинация „старо с ново“
Тази комбинация дава акцент върху старото през погледа на съвременния дизайн. Изберете избледнели дизайни, които създават стар външен вид; обмислете богати модели от различни видове или се обърнете към определени култури, когато става въпрос за цвят и шарки.
тенденции в килимите
4. Комфорт на първо място
Един от аспектите на тенденциите от 2022 г. е комфортът. Разбира се, трябва да обърнете внимание на дизайна на килима и да го интегрирате във вашия стил.
• Изберете пухкави килими за приятно усещане при допир;
• Помислете за естествените материали за практическо използване на килима през студените зимни дни;
• Имайте предвид, че цветът и шарките на килима трябва да създават визуален комфорт и да внасят уют в обстановката.

Цветовете

Ще насочим вниманието ви към някои от най-популярните цветове за килима през 2022 г., за да ви вдъхновим за нещо ново.
тенденции в килимите
• Весело жълто.
Експертите предполагат, че трябва да изберете ярки цветове, за да обогатите средата си и да внесете позитивност в стаята. Живият нюанс на жълто е
перфектен в този смисъл. Ще запази топлината и през най-студените зимни дни. Особено подходящ ще изглежда във вашия интериорен дизайн, когато бъде окъпан от слънчева светлина.
• Естествени цветове.
Тъй като устойчивостта е на върха, ви предлагаме да изберете вдъхновено от природата зелено или кафяво. Зеленото ще внесе свежест и ще обогати околната среда с нов цвят. Кафявото ще смекчи атмосферата и ще поддържа външния вид на стаята топъл.
• Нежно розово.
Този нюанс на розово стана популярен напоследък и се интегрира в интериорния дизайн. Успокояващ розов килим ще омекоти околната среда и ще предложи на стаята нов блясък. Освен това ще добави комфорт към атмосферата.
•Тъмносиньо.
Този цвят е популярен от дълго време и не планира да напусне сцената. Той е подходящ избор, ако искате да балансирате контраста в стаята си и да създадете освежаваща среда.
• Тюркоаз.
Ще внесе кралски ефект в околната среда и ще обогати стаята.
тенденции в килимите

Модерни десени на килими за 2022 година

Експертите споделят, че следните модели ще са едни от най-популярните през 2022 г.:
  • Тъкани модели, с дизайн като цветя или листа, които се съчетават перфектно с шарки на други мебели;
  • Геометрични шарки в различни форми, които допълват интериорния дизайн и добавят стабилност чрез острите линии или мекота чрез кръгли форми;
  • Модели на райета, за да балансират картината и да предложат на стаята нов блясък, особено със смели цветове за неутрален фон и успокояващи нюанси, отговарящи на минималистичния стил.