Нека поговорим за стените…

Към днешна дата времето, което прекарваме вкъщи, се увеличава и това променя и начина, по който използваме нашите пространства. Обръщаме все повече внимание на цветовете, материите и формите, както и на усещането, което те ни носят. Ето защо цветовите комбинации и текстурите, на които залагаме в интериора, са от изключително значение. В тази статия ще отдадем нужното внимание на стените. Не трябва да подценяваме тяхната роля, защото с малко повече въображение те могат да се превърнат в един от основните “играчи” в дизайна на интериора.ст.
1. Тапетът
Тапетът е може би най-популярната версия за декор на стените. С помощта на тапет лесно може да насочите дизайна на стаята в определена посока и стил. Имитация на дървесен декор, мрамор, флорални мотиви, тухлички, различни геометрични форми - насочете се към това, което ви кара да се чувствате уютно. Каквото и да изберете - съветът е да бъдете внимателни – акцентирайте само върху една от стените!
2. Декоративна мазилка
Декоративната мазилка е чудесно решение за оригинална декорация на стаята. Техническите качества, свойства и външен вид на материала са различни в зависимост от вида (акрил, минерал, силикат и др). Дори няколко правилни удара с шпатула могат да
придадат оригинален вид на стаята. Пазарът предлага и екологично чисти продукти, напълно изградени на водна основа.
мазилка
плочки за кухня или стена
3. Плочки
Плочките в кухнята отново са на “гребена на вълната”! Малко позабравени, днес те се оказват практичен избор при проектирането на кухнята. С тях можем да внесем уют и средиземноморско настроение, да допълним индустриалния облик на жилището или да заложим на минималистичния подход и модерен дизайн. Изберете малки стъклени плочки за разкош или patchwork от теракотени плочки с различен дизайн.
плочки за кухня или стена
Може да внесете и по-строг акцент с големи, гледки плочи, изрязани в различни геометрични форми.
тенденции в обзавеждането 2021
панели за стена
4. Тапицирани стенни панели и пана
Тапицираните панели носят усещане за лукс и са изключително добър вариант, когато търсите модерното звучене в интериора. Тук може да експериментирате с цвят, форма, текстура.
тенденции в обзавеждането 2021
5. Декоративен камък
Естествените камъни са в състояние да внесат оригиналност и индивидуализъм на помещението. В комбинация с метал, кожа и дърво и всички земни тонове – камъкът и тухлите ни дават онова усещане за близост до природата, от което се нуждаем все повече.
каменна стена
каменна стена
6. Дървени панели
Не, това не е "ламперия"! Декорацията с дърво внася природата вътре в дома, а комбинацията с ефектно вградено осветление ще бъде хит още дълго време.
дървено пано за стена
7. Стъклени стени
Ако до скоро стъклото служеше като прозрачна преграда в офиса, днес то вече е и в дома като ефектна, ненатрапчива стена. Декорацията му с различни принтове и оформянето в най-различни панели позволява на въображението да се развихри. Особено тренди са триъгълните геометрични "счупени" форми.
стъклена стена
8. 3D форми от всякакъв материал
Плексиглас, метал, дърво - геометрията е навсякъде! Стенните пана се прехвърлят от интериора на изисканите обществени сгради право в дома, където са акцент, приковаващ погледите.
3д стена
9. Боя
Пространството може да се трансформира незабавно и често драматично с цвета на стените и боята е най-лесният начин да променим външния вид и усещането на една стая. Финишът също не е за подценяване – мат или гланц – въпрос на усещане.

Устойчив модерен дизайн

Ето и цветовете, които очакваме да наложи тренда през 2021-ва:
> наситено кафяво
> дълбоко синьо
> зелена морска пяна
> тъмен бронз
> зелен лист
> бледо розово
> маслиново зелено
> земни тонове
> бели матови покрития.

Идеята е една – обратно към природата!
А ако не знаете какво да правите с някоя стена - решението е много лесно: "облечете" я с шкафове, снимки или картини!